Financiële positie

Als VVD willen wij structureel zorgdragen voor een evenwichtige en gezonde financiële positie. Toekomstige plannen dienen vooraf kritisch, maar vooral integraler beoordeeld te worden op haalbaar- en uitvoerbaarheid. Wij willen geen nieuwe ‘projecten’ voor de bühne. Ook willen wij de rol van de gemeente als financier klein houden.

Wij zijn voor het beperken van de kosten voor onze inwoners. In de afgelopen periode is ervoor gekozen om jaarlijks de OZB 3% te verhogen. Met als doel; de financiële positie van onze gemeente te verbeteren én meer reserves op te bouwen. Dit doel is denken wij bereikt. Wij kunnen dan ook stellen dat onze gemeente er op dit moment goed voorstaat.

Voor ons het moment waarop wij serieus willen kijken om de OZB voor in ieder geval het eerste bestuursjaar (2023) te bevriezen (excl. prijscorrectie). Onze ambitie is om qua woonlasten bij het gemiddelde te horen in de regio.

Wij hebben onze plannen zo ingericht dat de dekking op allerlei manieren ingevuld wordt, maar dat daarbij uitgesloten is dat er een lastenverzwaring voor onze burgers nodig is. Daarbij gaan we ervan uit dat op dit moment de jaarlijkse omzet van de gemeente ca. €35 miljoen bedraagt en de huidige stand van de leningen ca. €20 miljoen.